Українські пенсіонери старше 75 років зможуть отримати надбавку до пенсії. Про це заявили в Міністерстві соціальної політики.

Глава Мінсоцполітики Марина Лезебна розповіла, що більше мільйона пенсіонерів зможуть отримати щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 500 гривень. Це стало можливо завдяки нововведенням від міністерства.

"Ми розробили нові соціальні ініціативи. Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій… Близько 500 грн", - сказала Лезебна.

Міністр додала, що Мінсоцполітики також працюють над підвищенням пенсій для людей зі стажем понад 40 років.

Крім того, готується ініціатива, яка дозволить достроково вийти на пенсію батьків, що доглядають за дітьми з рідкісними хворобами, і у яких немає достатнього страхового стажу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Міністр додала, що дата індексації пенсій має бути визначено на законодавчому рівні. Такий крок дозволить запобігти спекуляції на цю тему.

Також Марина Лезебная розповіла, що дефіцит пенсійного фонду значно збільшився. Так, на сьогоднішній день ця цифра складає 34 мільярди гривень, а на початку року цей показник становив 23 мільярди гривень.

Марина Лезебная, кадр з відео: YouTube ТСН

Нагадаємо, раніше у Львові злодійка вкрала пенсію у дідуся.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ворожки-шахрайки обдурили безліч пенсіонерів.

Також Знай.uа" писав, що у Львові пенсіонер з гангреною просить про допомогу.