В Україні затвердили список працівників, які отримають надбавку до зарплати. Від це розповіли у виданні "Прикарпаття Online", посилаючись на публікацію Міністерства соціальної політики.

Повідомляється, що згідно із законом №540-IX деякі працівники сфери соціального захисту отримають доплату до зарплати в розмірі 100%.

Повний список тих, хто має право на збільшення заробітної плати опублікували на сайті Міністерства соціальної політики:

- соціальний педагог/фахівець із соціальної роботи;

- фахівець із соціальної допомоги вдома;

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

- соціальний працівник;

- фахівець з фізичної реабілітації;

- практичний психолог/психолог.

"Встановлена доплата працівникам сфери соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування отримувачів", - зазначено в повідомленні Мінсоцполітики.

Крім цього, роботодавцям дали право встановлювати таким працівникам 50% доплати за складність роботи, підвищений рівень стесу, збільшення обсягу робіт або розширення зони обслуговування.

Варто відзначити, що карантин, який був введений через пандемію коронавірусу, відчутно вдарилв по економіці. Досить сильно постраждав і ринок праці. За словами експертів, в Україні з'явилося понад 600 тисяч безробітних.

Повідомлення Міністерства соціальної політики, скріншот : Facebook

Нагадаємо, раніше губернатор Дніпропетровщини переплюнув колег по рівню зарплати

Як повідомляв портал "Знай.иа" Шмигаль розповів про накопичувальної системи пенсій в Україні.

Також Знай.иа" писав, що Киянам повернуть "зайві" гроші за комуналку.