На Франківщині з'явилися небезпечні для здоров'я лимони. Про це розповіли у виданні "Бліц-інфо" з посиланням на повідомлення Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Повідомляється, що в лимонах з Туреччини була зафіксована неавторизированная субствнция оксиду фенбутатина в пропорції 0,62 мг/кг-РРМ. Виробником даних лимонів вказана компанія "Ataman Oton Tas Gida Urunteri Ith Irh San.Ve Tic Ltd Sti".

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які займаються реалізацією вищевказаної продукції, про необхідність зняти її з обігу і повідомити про це в управління служби у письмовій формі за строк не більше двох робочих днів.

В управлінні підкреслили, що зазначені вимоги передбачені ч. 3 ст. 20 Закону України про Основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів".

Мешканців Прикарпаття просять повідомити Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області якщо дана продукція буде виявлена.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Звернутися в управління можна за номером телефону: (0342) 511389; 511392; або прийти в територіальні відділення.

Лимони, кадр з відео: YouTube ТСН

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі десятки людей підхопили інфекцію з брудних тарілок.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Харкові зросли ціни на продукти.

Також Знай.uа" писав, що в мережі розповіли, як зробити ананаси з кабачків.