Івано-Франківськ стане центром однойменного району. Про це розповіли у виданні "Галка", посилаючись на заяву мера міста Руслана Марцінківа.

Вранці, 27 травня, під час онлайн-трансляції в соцмережі Facebook, глава Франківська заявив, що депутати незабаром затвердять склад Івано-Франківської ОТГ в результаті чого до міста приєднають 19 сіл.

Крім того, має відбутися новий поділ області, після чого кількість її районів скоротиться до п'яти.

За словами Марцінківа, вдалося відстояти проект Івано-Франківського району, центром якого призначать місто. До нього увійдуть: Тлумацький, Галицький, Тисменицький, Рогатинський райони та місто Бурштин. Він підкреслив, що раніше місто було відділене від прилеглих населених пунктів і мало лише обласне значення.

Раніше мова йшла про створення Галицького району, центром якого повинно було стати місто Галич.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Дякую всім, хто підтримав, ми відстояли Франківський район, центр Івано-Франківськ. Раніше ніколи не входили в район – були відокремлені, як місто обласного значення", - додав Марцінків.

Варто відзначити, що в Івано-Франківській ОДА опублікували карту, де можна побачити п'ять майбутніх районів області: Івано-Франківський, Калуський, Надвірнянський, Косівський, Коломийський.

Карта районів Івано-Франківської області: видання Галка

Нагадаємо, раніше у Києві розповіли про плани на день міста.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Філатов пригрозив конкурентам перед виборами мера Дніпра.

Також Знай.uа" писав, що у Харкові продають круасани з бридкими "пасажирами".