В Івано-Франківській області учні Красноельской школи у Верховинському районі не можуть сісти за парти. Вчителі та учні початкової школи змушені вчитися, де доведеться з-за неприємного «сусіда», який оселився на першому поверсі щодо нової будівлі. Про це пише Вежа.

Вчителям доводилося проводити уроки в будинку культури, в приміщенні сільради. Все із-за того, що на першому поверсі будівлі школи зріс грибок. Він поширився на підлогу і стіни в класах і холі. Відповідна комісія визнала ці приміщення небезпечними для здоров'я дітей і вчителів.

Навчатися без побоювання втратити здоров'я можна тільки на другому поверсі. Тому старшокласники відвідують заняття в рідній школі. На даний момент у школі йде ремонт, а поки діти змушені навчатися у старому корпусі, де немає санвузла і води.

Школа на Франківщині, з'їдена грибком Фото: скріншот

Як виявилося, причиною появи грибка на підлозі і стінах стала неправильна гідроізоляція будівлі і система водовідведення, які обладналися ще в 70-х роках, коли будинок будували. Директор школи Марія Шкондюк заявила, що спочатку цьому не надали значення, але грибок упевнено захоплював все нові приміщення. Коли зірвали підлогове покриття, то побачили, що грибок з'їв все – систему подачі води, водовідведення, опалення і навіть саме покриття. Капітальний ремонт школи обійдеться в 30 мільйонів гривень. Місцева влада погодилися на спільне фінансування робіт, тому керівництво школи збирається взяти участь у конкурсі «школа Спроможна». Вже восени в цих класах навчатимуться першокласники.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.иа писав, що на Франківщині заборонили випускні вечори з-за карантину і запропонували заміну.

Знай.иа повідомляв, що Івано-Франківськ стане районним центром.

Нещодавно Знай.иа передавав, що вчителька за час карантину схудла на 25 кілограмів, щоб повести дітей в гори.