Мешканці Івано-Франківська накопичують борги за комуналку. Про це повідомили у виданні "Бліц-інфо" з посиланням на репортаж телеканалу "Галичина".

Українцям пообіцяли не нараховувати пеню за несплату комунальних послуг до 1 липня. Таким становищем скористалися і жителі Франківська. Так, за останні місяці, серед франківчан кількість боржників збільшилася на 15% порівняно з минулим роком.

Не дивлячись на борги штрафувати франківчан ніхто не буде. Однак, сплатити рахунки за використані воду, світло і газ доведеться, і краще це зробити до 1 липня, адже після цієї дати знову буде нараховуватися пеня.

"Жоден нормативний документ не відміняв оплату за комунальні послуги на час карантину. Єдине, що було сказано, якщо люди не мають можливості платити чи так склалися обставини, що людина фізично не може здійснити оплату, в силу того, що не може вийти з дому, багато людей у віці дотримуються карантину, вони не вміють користуватися онлайн-платіжками, вони можуть не сплачувати і їм за це не буде нараховуватися пеня" - заявив директор Департаменту житлово-комунальної політики та благоустрою Михайло Смущак.

Разом з тим, Смущак зазначив, що ситуація в місті не настільки катастрофічна, як очікувалося за результатами прогнозів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Збільшилася заборгованість за комунальні послуги перед усіма підприємствами. Вона не є на стільки катастрофічною, як ми перед цим прогнозували… це збільшення в межах 10 — 15%, в порівнянні з минулим роком люди платять менше", - додав Смущак.

Франківцям, які не сплатили комунальні послуги, рекомендують не панікувати і зробити це зараз.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі масово відключать воду.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні знизяться ціни на газ.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні дозволять виломати двері квартир за борги.