Волонтерки з Івано-Франківська вирішили надавати допомогу жінкам після пологів. Про це розповіли у виданні "Галицький Кореспондент".

Леся Зузук, Наталія Мельничук та Наталія Король — соціально реалізовані жінки, мами і дружини, які мають улюблену справу і втілюють в життя різні ініціативи.

Кілька років вони виношували ідею проекту "Мадара" (Мамі Даруємо Радість), який покликаний допомогти жінкам після пологів, і не так давно створили відповідну сторінку в соцмережі Facebook.

Жінки розповыли, що їх надихнула подібна ініціатива "Каструлька", яка діє в Ізраїлі.

Молода мама залишає заяву на сторінці проекту і кожен бажаючий може надати їй допомогу. Як правило допомагають інші жінки, які мають самостійних дітей або ті, хто живе поруч, щоб не довелося далеко їздити.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Допомога може бути різна, від прибирання і готування до догляду за дитиною. Це дає можливість молодій мамі трохи відпочити і легше пережити стрес після пологів.

За ці послуги волонтерки не вимагають жодної плати, пожертви можна внести за бажанням.

Єдина послуга, за яку просять пожертвування, це післяпологове сповивання. До нього входить розпарювання тіла, масаж спини, живота, ванна з травами, обтирання ефірними маслами, масаж ребозо (техніка розгойдування тіла спеціальною тканиною) і розмова з жінкою.

Сімейний лікар Любов Веренюк стверджує, що жодна медична процедура не здатна замінити післяпологове сповивання, адже воно допомагає повернути тіло жінки в норму і впоратися з постродовою депресією.

"Уявіть собі комод з безліччю шухлядок. Жінка після пологів – це ніби ось такий комод, але з відкритими шухлядками. І як раз сповивання дозволяє закрити ці шухлядки, повернути їх на своє місце. Так жінка нарешті відчуває себе цілісною і гармонійною." - додала лікар.

Крім того волонтерки діляться секретами догляду за дітьми та їх виховання.

Творці проекту закликають жінок не соромитися, адже "Мадара" існує вже місяць, проте більшість заявок надходить від бажаючих надати допомогу.

👩‍👧‍👦 Ти - цінна, бо ти - мама!!! 🌾Часи завжди були різні. І в різних можливостях опинялися жінки. Десь до вагітності...

Geplaatst door Мадара op Zaterdag 2 mei 2020

Нагадаємо, раніше на Тернопільщині народилася дівчинка без рук, яка показала приклад всім українцям.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні планують рятувати дітей від поганих батьків.

Також "Знай.uа" писав, що киянка прийняла пологи на власному балконі.