На Прикарпатті піднявся рівень води в річках. Про це розповіли у виданні "Правада іф", посилаючись на повідомлення управління з питань захисту населення Івано-Франківської області.

Повідомляється, що за минулу добу, через дощі різної інтенсивності, які йшли протягом довгого часу, рівень води у річках області піднявся до 1 метра.

На річках басейну Дністра рівень води піднявся в районі від 5 до 50 сантиметрів. Винятком стали річки: Сукель, біля села Тисів — 61 сантиметр; Свіча, біля села Мислівка — 70 сантиметрів; Чечва, біля села Спас — 100 сантиметрів.

На річках басейну Пруга рівень води піднявся від 15 до 44 сантиметрів.

Варто зазначити, що в службі ДСНС Івано-Франківської області попереджали про збільшення рівня води в річках.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За прогнозами експертів довгі дощі можуть призвести до підвищення води до рівня 1,5 метра, а на деяких ділянках і до 2 метрів.

При цьому, підвищення рівня води може призвести до формування стоків, які можуть нашкодити сільським господарствам, затопити заплави і становити небезпеку для здоров'я місцевих жителів.

Рятувальники закликають людей бути більш уважними і уникати небезпечних ситуацій.

Нагадаємо, раніше під Харковом пройшла потужна гроза, яка вкрила землю градом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Дніпрі починається сезон дощів.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві негода влаштувала деревопад.