З початку роботи Верховної Ради дев'ятого скликання 120 нардепів отримали компенсацію за оренду житла в Києві. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online” посилаючись на портал Верховної Ради України.

Повідомляється, що серед депутатів, яким держава оплатила оренду житла в столиці є і вісім представників прикарпаття: Олег Марусяк, Олександр Матусевич, Едуард Прощук, Зіновій Андрійович, Оксана Савчук, Ігор Фріс, Володимир Тимофійчук та Олена Вінтоняк.

Згідно з деклараціями депутати Андрій Іванчук і Роман Мулик не користуються правом на відшкодування оплати житла. Також, вони вказали, що мають власні квартири в Києві.

Згідно із законодавством, народні депутати мають право на компенсацію вартості оренди житла або номера в готелі, якщо вони не мають власного житла в столиці і зареєстровані на відстані більше 30 кілометрів від Києва.

Варто зазначити, що за квітень компенсацію за оплату оренди отримали 52 депутати, 25 з яких є мільйонерами. При цьому 19 з них — депутати політичної сили "Слуга народу".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними комітету виборців ці депутати задекларували активи на суму 162 мільйони гривень, а за квітень, на оренду житла держава виділила 1,2 мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше Арахамія задекларував мільйони.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Тимошенко опублікувала декларацію за 2019 рік.

Також "Знай.uа" писав, що депутат вперше задекларував картковий борг.