На Франківщині було зафіксовано два землетруси за добу. Про це розповіли на сайті Головного центру спеціального контролю національного космічного агентства України.

Повідомляється, що 1 червня, у Долинському районі жителі Франківщини відчули підземні поштовхи. Багато хто думав, що це одноразове явище, однак землетрус повторився знову.

Перший раз землетрус стався о 7:22 ранку. Його джерело знаходився біля міста Долина Івано-Франківської області. Поштовхи почалися на глибині 2 кілометри і найближче до епіцентру перебувало село Якубів.

Землетрус відчували люди, які в цей момент знаходилися усередині приміщення, особливо на верхніх поверхах. За шкалою Ріхтера його сила сягала 3,2 бали.

Сейсмологи зазначили, що це землетрус не ніс загрози для життя громадян. Однак багатьох він налякав. Жителі області масово повідомляли про це явище у соцмережі Fcaebook. Люди розповідали, що у них тремтів посуд, а також скло у вікнах та сервантах.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Землетрус на Франківщині, скріншот: Карти Google

Другий землетрус зафіксували більш ніж через 12 годин після першого — у 21:05 вечора.

Цього разу поштовхи були менш сильними і за шкалою Ріхтера досягли показника в 2,7 балів.

Сейсмологи повідомили, що вдруге джерело поштовхів змістилося на захід у напрямку населеного пункту Тростянець.

Землетрус на Франківщині, скріншот: Карти Google

Нагадаємо, раніше сейсмолог опублікувала прогноз землетрусів в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" біля Хмельницької АЕС пронісся смерч.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові посеред травня випав сніг