Поблизу Франківська виявили місце падіння старого літака часів СРСР. Про це розповіли у виданні "Фотографії старого Львова".

Повідомляється, що інформація про літак була засекречена, тому обставини і причину падіння дізнатися не вдалося. Інформації про це немає навіть в інтернеті. Проте деякі місцеві жителі до цих пір пам'ятають, що тоді сталося.

За розповідями мешканців, літак впав близько опівночі не далеко від Дністра. Під час польоту було видно багато чорного диму. Один з пілотів встиг катапультуватися.

Літак був величезних розмірів і практично зрізав ліс. На місце аварії одразу ж прибули військові, які оточили місцевість. Це був кінець 60-х і початок 70-х років.

В даний момент на місці аварії відсутні пам'ятники та хрести. Про подію нагадує лише невеликий пагорб, який поріс деревами і рідкісні алюмінієві деталі, які стирчать із землі. Найімовірніше військові дуже поспішали при зачистці місцевості і не змогли все зібрати.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Дослідники визначили, що це був літак ЯК-28, а обидва його пілоти загинули. Місця їх загибелі в лісі не були позначені.

До публікації додали фотографії знайдених деталей літака, які допомогли дослідникам визначити його модель.

Деталі літака, що впав, фото: портал Фотографії старого Львова

Деталі літака, що впав, фото: портал Фотографії старого Львова

Деталі літака, що впав, фото: портал Фотографії старого Львова

Нагадаємо, раніше у Львові знайшли снаряд часів Сталіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа" археологи знайшли корабель у вугільній шахті.

Також "Знай.uа" писав, що на ринку Дніпра знайшли легендарну кепку з 90-х.