Для франківчан відкриють пляжі але заборонять купатися у водоймах. Про це розповів мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що у зв'язку з приходом літа, в місті провели обстеження місць відпочинку і підготували їх до пляжного сезону.

"Водолази почистили днища річок і провели всі роботи, щоб дозвілля франківців було безпечним. Також оновили елементи благоустрою на пляжних зонах. Зараз комунальники завозять піски на волейбольні поля, регулярно проводять прибирання." - написав Руслан Марцінків.

Разом з тим, мер Франківська зазначив, що в цьому році введено заборону на купання на міському озері і Німецькому озері. Це пов'язано з підйомом рівня води.

"За результатами обстеження стало відомо, що глибина перевищує дозволений рівень для купання!" - додав очільник міста.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Марцінків додав, що пляжний відпочинок це не тільки купання. Він запропонував франківчанам зайнятися поїздками на велосипеді, пограти в пляжний волейбол, сходити на пікнік і т. д.

ВІДПОЧИНОК У РОЗПАЛІ 🏊 #благоустрій_ІФ Вже впевнено починає господарювати літо☀️ Тож сезон пляжних відпочинків вже...

Geplaatst door Руслан Марцінків op Maandag 8 juni 2020

В кінці повідомлення мер Франківська звернувся до жителів із закликом дотримуватися всіх заходів безпеки і не забувати про карантин.

"Тому закликаю всіх відпочиваючих бути відповідальними та дотримуватися правил безпечної поведінки на воді, а також бути культурними на пляжних зонах. І обов'язково прибирати за собою після пікніків. Ну і, нарешті, карантин ніхто не відміняв. Будьте обачними і не потрапляйте в небезпечні ситуації." - закінчив звернення Руслан Марцінків.

Звернення Руслана Марцінківа: Facebook

Нагадаємо, раніше на курорті під Запоріжжям масово забили на карантин.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Ляшко розповів, коли відкриються кінотеатри та театри.

Також "Знай.uа" писав, що кияни вирвалися на пляжі після карантину.