Заробітчани-нелегали не зможуть захистити свої права. Про це розповіли у виданні "AP News посилаючись на експерта з працевлаштування Василя Воскобойника.

Карантин у Європі поступово послаблюється і трудові мігранти намагаються повернути свої робочі місця. Однак українським заробітчанам за нелегальне працевлаштування може загрожувати штраф.

"Українці хочуть працювати в тих країнах, де можна більше заробити. Згідно з соціологічними дослідженнями, більше третини наших громадян бажають працювати в Німеччині. Інша справа, що влаштуватися на роботу в цю країну досить важко, тому бажання не завжди збігаються з можливостями", - підкреслив експерт.

Воскобійник зазначив, що максимально лояльні до українців у Польщі, Словаччині та Угорщині. Він додав, що в цих країнах можна влаштуватися на роботу без отримання візи, лише з біометричним паспортом.

При цьому експерт підкреслив, що офіційне працевлаштування допоможе захистити трудові права громадянина у разі непередбаченої ситуації.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Якщо наші трудові мігранти офіційно влаштовуються на роботу в європейських країнах, вони мають той самий захист і права, як і місцеві жителі. У випадку нелегального працевлаштування українці порушують законодавство і наражаються на небезпеку бути покараними штрафом і депортацією або невиплатою зарплати", - підсумував Василь Воскобійник.

Заробітчани, кадр з відео: YouTube Факти ICTV

Нагадаємо, раніше Пальчевський напророкував українцям похмуре майбутнє.

Як повідомляв портал "Знай.uа" країни Європи почала відкривати кордони для туристів.

Також "Знай.uа" писав, що в Польщі заробітчан залучають великою вигодою.