В річці на Франківщині виявили кишкову паличку. Про це розповіли на сайті Калуської міської ради.

Повідомляється, що фахівці Калуської міжрайонної філії ДК "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" 9 червня провели моніторинг місць масового відпочинку в регіоні.

За результатами досліджень виявилося, що вода в річці Лимниця, яка проходить через села Вістова та Добровляни не відповідає гігієнічним нормам.

"Досліджені проби води за показниками епідемічної безпеки не відповідають вимогам Додатка 11, Державних санітарних норм забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ України від 19.06.96 р. №173. (Гігієнічні вимоги до складу і властивостей води водних об'єктів в пунктах господарсько - питного і культурно - побутового призначення). А саме, виділені бактерії групи кишкової палички", - сказано в повідомленні.

У зв'язку виявленням небезпечних бактерій кишкової палички, в Калуській міській раді не рекомендують купатися в вище зазначеній водоймі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З метою профілактики інфекційних захворювань, рекомендую обмежити купання в р. Лимниця, до поліпшення показників епідемічної безпеки." написали в Калуській міській раді.

Нагадаємо, раніше у Броварах вихователька заразила дітей китайським вірусом

Як повідомляв портал "Знай.uа" вулиці Львова повністю забиті сміттям.

Також "Знай.uа" писав, що тернополян атакують кліщі.