На Франківщині група туристів застрягла в річці. Про це розповіли в управлінні ДСНС Івано-Франківської області.

Повідомляється, що 14 червня в 20:35 до служби порятунку "101" надійшов виклик про те, що в селі Манява Богородчанського району, на річці Манявка, застрягла туристична група.

Вони поверталися з відпочинку на Маянвському водоспаді, однак не змогли перетнути річку через підвищення рівня води.

В 21:38 на місце події виїхала команда рятувальників у складі з 5 осіб і 2 одиниць техніки, серед яких снігоболотохід "Богун".

15 червня о 00:20 рятувальники прибули місцем розташування груп туристів. До них на допомогу також прибув місцевий житель на вантажному автомобілі підвищеної прохідності.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Через високоий рівень води рятувальники не могли скористатися спецтехнікою і було вирішено використовувати для переправи рятувальні мотузки.

Порятунок туристів на річці, фото: ДСНС Івано-Франківської області

У 06:12 рятувальники, за допомогою автомобіля підвищеної прохідності, переправили на берег першу групу туристів, які перебували в одному автомобілі — 10 дорослих та 3 дітей.

Другу групу туристів з 12 осіб та 3 дітей, яка була на квадроциклах і знаходилася неподалік, перевели через річку 15 червня о 09:50.

Всі туристи знаходяться в безпечному місці, їх стан стабільний. Медична допомога нікому не потрібна.

Порятунок туристів на річці, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше на Львівщині блискавка потрапила в підлітка.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Дніпром будинок і магазин обвалилися через пролиту кислоту.

Також "Знай.uа" писав, що під Дніпром в річці потонув маленький хлопчик.