На Франківщині затримали групу серійних квартирних злодійок. Про це розповіли на сторінці поліції Івано-Франківської області у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в Тисменицьке управління карного розшуку звернулася мешканка села Добрівляни, яка повідомила про крадіжку грошей з її будинку.

Вона також розповіла, що при вході зі свого господарства бачила двох жінок ромської національної меншини.

Поліцейські одразу ж розпочали пошук злочинниць і затримали їх у той же вечір в Івано-Франківську.

"Йдеться про двох мешканок Полтавської та Чернігівської областей, у віці 50 і 28 років. Слідчі встановили, що зловмисниці зайшли на територію домоволодіння пенсіонерки, побачили, що вдома нікого немає, знайшли ключ від вхідних дверей і проникли всередину будинку, звідки викрали 100 євро, 300 польських злотих та 10 000 гривень." - повідомили в поліції.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Крім цього стало відомо, що одна з правопорушниць раніше вже була притягнута до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти чужого майна.

При огляді у злочинниць виявили частину вкрадених грошей. Також правоохоронці встановили, що вони пов'язані з кількома іншими аналогічними злочинами на території Івано-Франківської області.

Крім того жінок підозрюють у скоєнні пограбування на території Тисменицького району.

Жінок затримали за ст. 208 КПК України, їм вже оголошено про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) і ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України.

“Незабаром суд обере затриманим запобіжний захід. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ти років." - додали в поліції.

Повідомлення поліції Івано-Франківської області: Facebook

Нагадаємо, раніше на Дніпровщині злодій зламав собі життя телефоном.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Дніпрі зловили банду дивних злодіїв.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві злодій пограбував магазин гаджетів не відриваючись від пива.