В Закарпатті співробітниця поліції побив 18-річну дівчину. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Конфлікт стався між молодими людьми у центрі Міжгір'я на Закарпатті.

Причепилися через мотоцикл.

18-річна Валерія Чепара розповіла, що троє місцевих молодиків почали ображати її знайомого. Їм не сподобалося те, як він їздив на мотоциклі.

Дівчина заступилася за одного на що почула безліч образ в її адресу і погрози, що її поб'ють.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Коли я відповіла, що давай, подивлюся як ти мене вдариш, він штовхнув. Я теж його штовхнула. У відповідь знову стали обзивати, використовували нецензурну лексику. Довели до сліз, і коли я відійшла, то викликала поліцію" - розповіла дівчина.

По прибуттю поліцейські хотіли просадити дівчину в автомобіль з тим, хто її ображав.

Валерія розповіла, що коли вона відкрила двері, то побачила свого кривдника, який перебуваючи в поліцейському автомобілі продовжував її ображати. При цьому правоохоронці ніяк не реагували.

Дівчина спробувала піти, але поліцейські силоміць посадили її в авто.

Валерія Чепара, кадр з відео: Суспільне

Почали допитувати потерпілу.

Коли їх доправили у відділок, хлопець, який обзивав Валерію, вільно ходив по приміщенню, а на допит викликали саму постраждалу.

Допитувала Валерію патрульна Людмила Гримут, яка вела себе досить агресивно відносно потерпілої.

"Я її запитую, чому вона бере свідчення у мене, а не в хлопця, який мене ображав. Тоді вона підвищила тон, стала вимагати, щоб я назвала свої дані та телефон мами. Я відмовилася. Тим більше, що, коли мене насильно саджали в патрульне авто, телефон випав" - додала Валерія.

В цей час в кімнату увійшов кривдник і почав далі ображати Валерію. Напарник Гримут стояв у коридорі і сміявся, а сама поліцейська зовсім на це не реагувала.

Поліцейський відділок, де побили дівчину, кадр з відео: Суспільне

Після цього Валерія відмовилася говорити з поліцейськими і називати свої дані без адвоката. Однак це викликало ще більший гнів Людмили Гримут.

"Я розплакалася, і коли вона знову почала мене допитувати, сказала, що нічого не скажу. Чому ви допитуєте мене, а не його? На що поліцейська стала говорити, що я сирота, що вона через мене повинна вставати і не висипатися. Я запитала, чи вона прийшла на роботу спати або допомагати людям", - розповіла дівчина.

Застосувала фізичну силу.

Після цього поліцейська дуже сильно розлютилася і застосувала до Вавлерії фізичну силу. Спершу вона штовхнула постраждалу так, що та вдарилася головою об стіну, а потім почала її бити.

"Вона намагалася вдарити по обличчю, але я захищалася, тоді вона подряпала мені шию, щипала за руки. А потім, коли я тримала її руки, щоб вона не била, поліцейська коліном стала бити мене в живіт" - згадує Валерія.

Потім у кімнату прибіг напарник Людмили і буквально відтягнув її від постраждалої. Коли Валерія хотіла піти, поліцейський штовхнув її на стілець і нецензурно висловлюючись наказав сидіти на місці.

В той момент у Валерії почалася істерика, вона плакала і кликала на допомогу, але ніхто з правоохоронців не звертав на це уваги.

Хотіли зробити тест.

У відділку викликали швидку допомогу, проте медики також не допомогли. Вони заявили, що постраждала дівчина перебуває в "неадекватному стані" і відвезли її в лікарню.

В медустанові Валерії принесли пристрій для вимірювання алкоголю в крові. Дівчина стала обурюватися і задала питання, на якій підставі вони беруть у неї аналіз.

Виявилася знайомою.

Покинути лікарню дівчина змогла лише близько 5 годин ранку. Повернувшись додому вона розбудила маму, розповіла про події і показала їй синці.

За нею на порозі стояли ті самі поліцейські. У Людмилі мама постраждалої впізнала знайому, яка живе по сусідству.

"Ми з нею ні в якому конфлікті не були", - розповідає мама постраждалої Березня Чепара.

Березня Чепара, кадр з відео: Суспільне

Просила вибачення.

На наступний день Валерія прийшла в поліцію писати заяву за фактом нападу на неї. Тоді до неї підійшла Людмила і попросила поговорити.

Поліцейська вибачилася, сказала, що зірвалася і просила не писати заяву.

"Я вас пробачаю, але це просто так не залишу, чесно" - відповіла Валерія.

Синці Валерії, кадр з відео: Суспільне

В поліції Закарпаття розповіли, що в даний момент проводиться службове розслідування, а також відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень. Матеріали справи будуть передані в ГБР.

"В головному управлінні національної поліції розпочато службову перевірку, в ході якої будуть з'ясовані усі обставини цієї події", - сказала прес-секретар поліції Закарпаття Ганна Дан

Анна Дан, кадр з відео: Суспільне

Нагадаємо, раніше під Дніпром неадекват з ножем і взяв у заручники травматологію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Тернопільщині поліція розшукала нахабну злодійку, яка обікрала молоду матір.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові п'яна компанія накинулася на продавчинь.