Президент України Володимир Зеленський контролює ситуацію з повенями в західних регіонах країни. Про це заявили на сайті Офісу президента України.

Повідомляється, що Володимир Зеленський обговорив з представниками уряду питання про допомогу людям, які постраждали від повеней і поставив завдання відправити в ці регіони гуманітарну допомогу.

"Повені – це страшна проблема, яка потребує ретельного стратегічного рішення. А зараз ми повинні оперативно подбати про людей, які залишаються без світла, чиї будинки затопило" - підкреслив Зеленський.

Також в ОПУ розповіли, що президент щодня заслуховує звіт про те, як розвивається ситуація з буйством стихії.

В даний момент рятувальні роботи проводяться в чотирьох областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Потопи на Західній Україні, фото: МВС України

Крім цього, за дорученням президента, в Івано-Фанковскую область попрямував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він особисто координуватиме дії з ліквідації наслідків негоди.

Варто додати, що глава держави не забуває і про ситуацію з вибухом будинку в Києві на Позняках, який забрав життя п'яти чоловік.

Володимир Зеленський особисто контролює питання оперативного придбання квартир для усіх, хто постраждав у результаті цієї події.

Вибух будинку на Позняках, фото: МВС України

Нагадаємо, раніше Львів пішов під воду після грози.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Тернополян попередили про примхи стихії.

Також Знай.uа" писав, що річка Чорний Черемош вийшла з берегів.