На Прикарпатті затопило будинки поблизу річки Лімниця. Про це розповів керівник Чорногірського пошуково-рятувального поста Василь Фіцак, на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що річка Лимниця, яка знаходиться на Калущині, вийшла з берегів і затопила будинки, які знаходяться поблизу від неї.

"Лімниця і канал Сівки. І бачимо підтоплення будівель, які на берегах Лимниці." - написав Василь Фіцак.

Повідомлення Василя Фіцака: Facebook

До публікації він додав кілька знімків, на яких можна побачити, що води річки практично повністю залили житлові будинки.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Geplaatst door Vasyl Fitsak op Dinsdag 23 juni 2020

Лимниця вийшла з берегів, фото: Facebook Василь Фіцак

Також Василь Фіцак опублікував відео, на якому можна помітити, як річка Лимниця через збільшення рівня води виходить з берегів.

Geplaatst door Vasyl Fitsak op Dinsdag 23 juni 2020

Крім цього Василь Фіцак опублікував знімки, на яких можна помітити, що затоплено будинки, які знаходяться в заплаві, ділянці поблизу річки, яка знаходиться трохи вище русла і завжди заливається водою під час повеней.

"Фотографії з висоти добре показують, що залита заплава, місце, яке заливається водою під час повеней і так було споконвічно. Селитися в заплавах, або щось будувати - це будувати на піску. Але людство активно почало забудовувати і освоювати заплави і береги річок, то й є наслідок." - прокоментував Фицак.

Повідомлення Василя Фіцака: Facebook

Geplaatst door Ruslan Veselui op Dinsdag 23 juni 2020

Затоплені будинки в заплаві Лимниці, фото veselui_aero: Facebook Василь Фіцак

Нагадаємо, раніше річка Чорний Черемош вийшла з берегів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", синоптики спрогнозували масштабні повені в Україні.

Також "Знай.uа" писав, що Шмигаль відправився на Франківщину для ліквідації наслідків потопу.