В Україні будуть розслідувати випадок з виникненням повені на Прикарпатті. Про це заявив заступник генерального прокурора Олексій Симоненко в ефірі передачі "Право на владу".

Повідомляється, що прокуратура розслідує справу про повені як екоцид, оскільки масове знищення природи могло стати причиною катаклізмів.

"Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом екоциду, масового знищення рослин, а також численних порушень природоохоронного законодавства, що призвело до екологічної катастрофи", - заявив Симоненко.

Повінь на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Крім того в прокуратурі відкрили справу з приводу масової незаконної вирубки лісів у Карпатах за статтею 246 КК України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"В ході розслідування буде дана оцінка діям посадових осіб і проаналізовано численні кримінальні провадження, які розслідуються за фактами незаконної вирубки лісів в цьому регіоні", - додав заступник генерального прокурора.

Симоненко порівняв факт незаконної вирубки лісів в Україні з корупцією і назвав це "систематичним явищем". Він зазначив, що в даний момент поліцейські розслідують більше трьох тисяч подібних справ і успішно залучають винних до відповідальності.

"Якщо порівняти з минулим роком, десь за весь рік було закінчено таких справ на третину менше, ніж за півроку в цьому році", - підкреслив Симоненком.

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", повінь на Прикарпатті змиває села і мости.

Також, "Знай.uа" писав, що прикарпатець емоційно висловився про вирубку лісів у Карпатах.