Син Юрія Луценко опинився серед бізнесменів, які розпродають український ліс. Про це розповіли у виданні "Голос іф" спираючись на інформацію "Преси України", "Бізнес.Цензор" і "Наші гроші".

Повідомляється, що син колишнього генпрокурора України Юрія Луценка та "Жінки третього тисячоліття" - Олександр Луценко є співвласником ТОВ "Грін вейв" і ТОВ "Грандвуд груп", які займаються виготовленням деревини.

У компанії "Грін вейв" партнером Луценка молодшого є Віталій Морозюк, який займає посаду директора в ТОВ "Бел фарм", власником якого є Луценко старший.

У компанії "Грандвуд груп" працюють Юрій Соколов, Андрій Горбатюк та Олександр Наумик, які разом з Олександром Луценком є співвласниками ще однієї лісопилки ТОВ "Вевр" в Рокитному Рівненської області.

За даними видання "Бізнес. Цензор", яке спирається на джерела з митної служби, під виглядом дров із державних лісових господарств, за перше півріччя в Європу було вивезено деревини мінімум на 560, 30 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вантажівка з деревиною, фото: Поліція Івано-Франківської області Facebook

Найбільшими експортерами вказані державні лісові господарства. До речі, Агентством лісових ресурсів керує Володимир Бондар, який є хорошим другом Юрія Луценка.

Також, колишній в. о. глави ДФС Мирослав Проданий раніше заявив, що Луценко має відношення до незаконної контрабанди лісу.

Варто зазначити, що рішення продавати дрова за кордон було прийнято колишнім президентом Петром Порошенко під час його каденції. В Україні дровами вважають колоди певної якості довжиною до двох метрів.

За словами експертів, українська деревина, з якої можна робити меблі, відправляється в країни ЄС під виглядом дров. Однак контрабанда лісу в країні існувала і раніше, до прийняття поправок.

Згідно з отриманими даними, головними покупцями української деревини є: австрійська компанія Egger, румунська Kronospan, угорська Swiss-Krono і польська целюлозная фабрика, що входить до складу корпорації International Paper.

Вантажівка з деревиною, фото: Поліція Івано-Франківської області Facebook

Нагадаємо, раніше Порошенко спробував нагадати Зеленському завдання влади

Як повідомляв портал "Знай.uа" Деркач видав новий компромат на Порошенка

Також, "Знай.uа" писав, що Гройсман жорстко розкритикував народних депутатів