На Буковині підліток продавав персональні дані людей з різних країн світу. Про це розповіли на порталі Націоальної поліції України.

Повідомляється, що співробітники Шевченківського відділення поліції, спільно з відділом протистояння кіберзлочинам в Чернівецькій області та Чернівецької місцевою прокуратурою затримали 17-річного хлопця, який незаконно заволодів персональними даними безлічі людей.

Хлопець незаконно проникав в автоматичні системи збору даних різних компаній, вилучав з них персональні дані і продавав їх на хакерському форумі з допомогою одного з месенджерів.

Обшуки в оселі хакера, фото: Національна поліція

Поліцейські здійснили обшуки в оселі юного хакера і виявили докази його злочину. У хлопця вилучили комп'ютерну техніку, смартфони і накопичувачі даних, на яких зберігалися файли з інформацією.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Результати судової комп'ютерно-технічної експертизи підтвердили факти несанкціонованого втручання в автоматизовані системи і виявили більше 300 тисяч текстових файлів, що містять персональні дані декількох мільйонів інтернет-користувачів з усього світу." - сказано в повідомленні поліції.

Підлітку висунули підозру у частинах 1 і 2 статті 361-2 (Несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації).

Обвинувальний акт вже направлений в Шевченківський районний суд міста Чернівці.

За вчинення цього злочину хлопцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, що WhatsApp злила номери мільйонів користувачів Facebook все заперечує

Як повідомляв портал "Знай.uа" хакери масово зламують акаунти відомих YouTube-блогерів

Також, "Знай.uа" писав, що хакери зламали 300 000 акаунтів користувачів Nintendo