На Франківщині соціальні служби забрали у жінки 5 дітей. Про це розповіли у сюжеті телеканалу "НТК".

Повідомляється, що в місті Коломия виявили матір шістьох дітей, яка тиримає їх у жахливих умовах.

Старшому синові жінки майже 18 і він рідко з'являється вдома, однак решта 5 малюків віком від 5 до 10 років живуть у нелюдських умовах. У них зовсім немає іграшок, замість ліжок вони сплять на матрацах на підлозі, в квартирі все розвалюється, немає гарячої води, світла і газу, а нормальну їжу діти не бачили дуже давно. Також діти практично не покидають квартиру, оскільки у їх мами немає грошей, щоб купити для них взуття.

Мама дітей Мар'яна не хотіла показувати обличчя на камеру, але все ж вирішила розповісти, чому її діти живуть у таких умовах. Вона поскаржилася на старшого сина, з яким давно не може знайти спільну мову і пообіцяла поліпшити умови для дітей.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Зроблю ремонт, я не хочу, щоб дітей забирали… я дивлюся за ними, і коли в школу ходять, вони ходили чисті, і в дитячий садок ходили чисті. Тепер проблеми з цим світлом, йду перу до сусідки..." - прокоментувала Мар'яна.

Проте сусіди жінки вважають інакше. Вони кажуть, що Мар'яна раніше доглядала за дітьми, але останнім часом зовсім припинила це робити.

"Останнім часом це зовсім жах… отримує допомогу дуже велику, без світла, без газу… діти не гуляють зовсім… вчора кажу: "Чому діти не гуляють?" - взутись нема в що. Говоримо: "Де ти ці гроші діваєш?" - мовчить… тому ми змушені були звернутися в службу, рятувати дітей потрібно", - розповіла сусідка жінки Ольга.

Журналісти повідомили, що квартиру, в якій проживає жінка, їй виділили в міській раді, також їй виплачують близько 13 тисяч гривень допомоги, як багатодітній матері.

Не дивлячись на це, жінка з кожним днем все менше доглядала за дітьми, поки умови для їх утримання не стали зовсім жахливими. Тому соцпрацівникам довелося прийняти кардинальне рішення - тимчасово забрати дітей.

"Жінка запустила житло, в кімнатах антисанітарія, немає умов для проживання, держава виплачує громадянці досить великі суми, як соціальну допомогу на утримання дітей, однак ця допомога йде не за призначенням. Діти не доїдають, діти мають одягу, діти увесь час сидять вдома. Громадянка зловживає алкоголем, не покращує умови, тому є потреба щоб влаштувати дітей у лікарню і обстежити їх, а також бажано в центр соціальної реабілітації, щоб з ними попрацювали психологи" - прокоментував ситуацію голова служби у справах дітей Коломийської ради Ігор Івахнюк.

Перед тим, як забрати дітей в центр реабілітації, їм зробили експрес-тести на COVID-19, у двох малюків результат позитивний. В даний момент медики чекають результати остаточного ПЛР-тесту.

Нагадаємо, раніше на курортах Азова дітям згодували "вбивчу окрошку"

Як повідомляв портал "Знай.uа" матері-українки стають жертвами "онлайн-магазину з продажу дітей"

Також, "Знай.uа" писав, що на Тернопільщині врятували дитину від вірної смерті