На Франківщині шахраї видурили гроші у довірливої жінки. Про це розповіли на сторінці Поліції Івано-Франківської області в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 56-річній мешканці Галицького району надійшов дзвінок від невідомої жінки, яка представилася "слідчим". Шахрайка діяла за популярною схемою "ваш родич в поліції" і повідомила жінці, що її донька була затримана за вчинення кримінального правопорушення.

Після цього шахрайка запропонувала жінці виручити доньку. Вона сказала, що за 10 000 гривень випустить дівчину і допоможе їй уникнути відповідальності за "злочин".

Жінка перебувала на емоціях і зібрала необхідну суму, після чого перерахувала гроші на банківський рахунок, який назвала шахрайка.

Про те, що її обдурили, жінка зрозуміла лише вранці, після чого зателефонувала доньці і звернулася в поліцію.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За даним фактом відкрито кримінальну справу за статтею 190 КК України (шахрайство). Правоохоронці проводять заходи по виявленню та затриманню злочинців.

Повідомлення поліції Івано-Франківської області: Facebook

У зв'язку з цим в поліції звернулися до українців і нагадали про рекомендації, які дозволять уникнути подібних ситуацій.

"Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв, не довіряйте незнайомим особам і подібних дзвінків. Відразу перевірте, де знаходяться ваші рідні. Якщо невідомі особи під різними приводами просять перерахувати або віддати гроші – негайно телефонуйте до поліції." - додали в повідомленні поліції.

Види шахрайства, інфографіка: Facebook поліція Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше хакер з Полтави зламав водоканал і списав борги за комуналку

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Запоріжжі продавали квартири з того світу

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові нахабний аферист виманив у пенсіонера "похоронні" гроші