Повінь на Прикарпатті знищила лісові ягоди і гриби. Про це розповіли в новинному сюжеті "Подробиці" на телеканалі "Інтер".

Повідомляється, що ягоди і лісові гриби є одним з основних джерел доходу місцевих жителів. Однак через повені велика їх кількість була знищена, що може значно вдарити по гаманцях прикарпатців в цьому сезоні.

В основному ягодами і грибами торгують на дорозі, поблизу лісу. Це заняття досить трудомістке, адже спершу гриби і ягоди потрібно зібрати в достатній кількості, на що йде велика кількість часу і сил.

Грибник з Прикарпаття Михайло розповів, що з самого ранку витратив на збирання грибів близько шести годин і намотав більше тридцяти кілометрів. При цьому урожай залишає бажати кращого, адже ліси практично порожні.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чоловік зізнався, що на гроші, які отримує з продажу грибів живе практично цілий рік, адже на одну пенсію вижити важко. Продає не за вагою, а розділяє їх на маленькі кошики.

Також поганий сезон і для суниці. Журналісти проїхали через всю трасу Івано-Франківськ — Коломия і продавців суниці зустріли лише в одному місці. При цьому, вони просять 150 гривень за півлітра.

Варто зазначити, що в минулому році 150 гривень просили за літр суниці.

За словами місцевих жителів, ягоди вже не подешевшають, адже у квітні — травні, коли вони цвіли, спостерігалися сильні заморозки.

Нагадаємо, що повінь на Прикарпатті позбавила людей найціннішого

Як повідомляв портал "Знай.uа", українець пожертвував півквартири затопленим собакам Прикарпаття

Також, "Знай.uа" писав, що затоплене Прикарпаття завалять грошима, але отримають не всі