Сьогодні, 8 липня, на Прикарпатті попрощалися з Мартою Малкош, яка пішла з життя 7 липня у віці 94 років. Про це розповіла депутат Оксана Савчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Жінка була родом із села Дора, територія якого на сьогоднішній день належить до міста Яремче. Народилася вона в сім'ї отця Михайла Ганушевского, настоятеля села Угорники. В сім'ї було 9 дітей.

Похорон Марти Малкош, фото: Facebook Оксана Савчук

"У вічність відходить ціла епоха. Це люди, які настільки любили Україну, що не боялися ні заслання, ні смерті через свою українську позицію і національні ідеали." - написала Оксана Савчук.

Відомо, що ще в юному віці Марта Малкош була депортована в Хабаровський край. Там вона заробляла на життя пошиттям одягу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Марта Малкош, фото: Facebook Оксана Савчук

Їй було заборонено повертатися на територію Івано-Франківської області. Однак жінка так любила свій дім, що не злякалася заборон і повернулася в Україну.

Тут вона зустріла свою любов — дивізійника Володимира Малкоша. Чоловік був засуджений на 15 років каторжних робіт у Росії і до п'яти років позбавлення громадянських прав.

"У подружжя не було дітей. Однак разом з чоловіком вони були активними учасниками національного відродження. Марта стала почесним членом "Союзу українок". Друзі та близькі відгукуються про неї, як про людину надзвичайно великого серця. Всіх любила, як своїх дітей, а Україну - найбільше." - додала Оксана Савчук

Повідомлення Оксани Савчук, скріншот: Facebook

Нагадаємо, раніше помер геній, засновник унікального музичного стилю

Як повідомляв портал "Знай.uа" померла легенда українського кіно

Також "Знай.uа" писав, що помер найкращий друг Оззі Осборна і Deep Purple