У Франківську породіллі не отримають "пакунки малюка". Про це розповів заступник керівника департаменту молодіжної політики Івано-Франківської міської ради Назарій Куземка для журналістів видання "Бліц-Інфо".

Повідомляється, що згідно з постановою уряду, закупівля "пакунков малюка" здійснюється центральною закупівельною організацією - державна установа "Професійні закупівлі".

Проте від учасників тендеру надійшла велика кількість скарг, у зв'язку з чим, 30 червня, Антимонопольний комітет України видав указ про відміну процедури закупівлі одноразової допомоги "пакунок малюка".

У зв'язку з цим у Міністерстві соціальної політики розробили проект, згідно з яким батькам, які не одержали "пакунок малюка" після народження дитини в 2020 році, має бути виплачена грошова компенсація.

Назарій Куземка, фото: Сайт міста Івано-Франківська

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Директор департаменту соцполітики Івано-Франківської міської ради Василь Семанюк, в розмові з журналісткою видання повідомив, що в родовому відділенні ще є "пакунки малюка" і їх роздають породіллям.

"Сьогодні у нас з цим проблеми немає. Є ще близько тисячі пакетів, які закупили раніше і їх вистачить ще на деякий час. Як буде з компенсацією поки роз'яснень немає. Наскільки мені відомо, міністерство планує все ж провести закупівлю. Думаю, що до того часу як буде проведена закупівля, нам ще вистачить запасів" - прокоментував ситуацію Василь Семанюк.

Василь Семанюк, фото: Сайт міста Івано-Франківська

Нагадаємо, що харків'янка народила в машині швидкої, медики спрацювали на "ура"

Як повідомляв портал "Знай.uа" вагітні тернополянки підняли на вуха весь пологовий будинок, чоловіки згодні

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові породіль просять зціджувати молоко заради порятунку немовлят