Франківчанка Галина Плотницька масово влаштовує пенсіонерів на роботу. Про це вона розповіла в інтерв'ю для видання "Факти".

Жінка зізналася, що замислюватися про новий вид діяльності вона стала після того, як з життя почали йти її однокласниці. Вона стала аналізувати причини їх ранньої смерті і прийшла до дуже несподіваних висновків.

"Я зрозуміла, що ті, хто на пенсії продовжує працювати, часто живуть довше за своїх однолітків, що залишилися без роботи. Це і підказало мені ідею створити стартап по працевлаштуванню літніх людей." - розповіла Галина.

Після цього жінка пішла на курси по створенню бізнесу для людей з віком 45+, де навчилася управляти персоналом і вести підприємницьку діяльність. Після цього вона виграла грант на створення соціального проекту, який організувала спільно з подругою Вірою Терепелевич. Проект отримав назву "Ba & Di" (баба та дід).

Спершу Галина і її команда навчили пенсіонерів як працювати нянями. Вони дали їм знання по догляду і вихованню дитини, навчили їх роботі з іграшками, психології та способом зацікавити дітей відволікаючи їх від віртуальних ігор, які, на думку жінки формують спрощене сприйняття світу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нянь наймали за формою фріланса, на деякий час. При цьому багатьом сподобалися надані послуги і вони захотіли найняти пенсіонерів на постійній основі.

У зв'язку з пандемією послуги довелося перевести в онлайн. Однак виявилося, що не всі пенсіонери дружать з комп'ютером, тому Галина вирішила ввести в програму підготовки курси роботи з комп'ютерною технікою.

Команда Галини Теслярської, фото: Facebook

Також Галина подумала і про працевлаштування для чоловіків, тому вирішила відкрити кооператив пенсіонерів, який буде працювати за типом будинку побуту. В їх обов'язки буде входити дрібний ремонт, установка меблів в будинку і т. д.

"Перший такий кооператив незабаром запрацює в одному з мікрорайонів Івано-Франківська. Це пілотний проект. Слідом за ним створимо подібні кооперативи в інших частинах міста." - додала жінка.

Галина розповіла, що проект лише почав набирати обертів і в її планах започаткувати безліч напрямів, які допоможуть створити робочі місця для пенсіонерів.

Галина Плотницька, фото: Facebook

Нагадаємо, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям дозволять вийти на пенсію в 50.

Також "Знай.uа" писав, що українцям знову перерахували пенсії і доплати.