Мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа попросили нагородити статусом "Почесного громадянина" засновника ОУН. Про це розповів директор музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Коретчук повідомив, що сьогодні, 14 липня, відправив листа голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу з проханням присвоїти звання "Почесний громадянин Івано-Франківська" засновнику і керівнику ОУН Євгену Коновальцю.

"Саме в 1919 р. Є. Коновалець, як представник Дієвої Армії УНР приймав парад Української Галицької Армії до Проголошення Акту Злуки 1919 р. з балкона сучасного готелю Дністер." - додав Ярослав Коретчук.

Повідомлення Ярослава Коретчука, фото: Facebook

До повідомлення Коретчук додав фотографію листа Руслану Марцінківу, в якому просимт мера Франківська про присвоєння статусу "Почетнрго громадянина" для Коновальця.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Саме ця особа є визначальною в українській історії ХХ століття" - сказано в тексті листа.

Лист Ярослава Коретчука, фото: Facebook

Євген Коновалець — діяч українського націоналістичного руху. У 1920 році взяв участь у створенні Української військової організації (УВО). Пізніше, у 1929 році, на конгресі у Відні брав участь у створенні Організації українських націоналістів (ОУН), яку згодом очолив.

Євген Коновалець, фото: Бліц-Інфо

Нагадаємо, що запорожці підловили мера Буряка на мерзенної афері на пляжі

Як повідомляв портал "Знай.иа", мер Хмельницького Симчишин вручив ветеранам АТО залікової книжки

Також, "Знай.иа" писав, що Філатов "проміняв" крісло мера на город