На Франківщину приїде миторополит Епіфаній . Про це розповіли на засіданні виконавчого комітету.

Стало відомо, що митрополит Епіфаній приїде в Івано-Франківську область в неділю 19 липня.

Він очолить Божественну літургію Православної церкви України в Храмі Положення Ризи Пресвятої Богородиці у селі Шешорах.

Прямий ефір цього заходу розпочнеться о 9:00 на каналі "Суспільне".

Крім того, митрополит Епіфаній візьме участь у панахиді за жертвами комуністичних репресій, яка відбудеться в понеділок, 20 липня, о 12:00 в Дем'яновому яру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Митрополит Епіфаній — настоятель Православної церкви України, доктор богослов'я, ректор і професор кафедри біблійних та філологічних дисциплін Київської православної богословської академії.

15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі був обраний настоятелем новоутвореної Православної церкви України і отримав титул "митрополит Київський і всієї України". 6 січня 2019 року, у патріаршому соборі на Фанарі отримав підписаний напередодні Вселенським патріархом Варфоломієм томос про автокефалію ПЦУ

Також митрополит Епіфаній веде активну наукову і громадську діяльність. Він є автором понад 50 наукових публікацій, у тому числі кількох монографій в галузі православного богослов'я.

Нагадаємо, що Православна церква України повинна була провести традиційний Хресний хід. Проте в 2020 році захід не відбудеться. Синод ПЦУ прийняв рішення скасувати Хресний хід через пандемію COVID-19.

Як повідомляв портал "Знай.иа" на Закарпатті злодій-безбожник пограбував церкву. Правоохоронці, після спілкування з службовцями церкви, встановили, що, крім іншого, пропали ні багато ні мало 200 доларів, 2270 гривень, а також церковна чаша і хрест

Також,"Знай.иа" писав, що 14-го липня відійшов на той світ єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії - владика Мілан Шашік. На даний момент про причини його смерті нічого невідомо, проте повідомляється, що за кілька днів до загибелі, 12-го липня, владика Мілан Шашік очолив Літургію в честь храмового свята Апостолів Петра і Павла в селі Верховина Бистра Великоберезнянського району.