Маленька українка втратила 3 роки дитинства доглядаючи за хворою мамою. Про це на своїй сторінці в соцмережі Instagram, розповіла керівник благодійного фонду "Я майбутнє України" Марта Левченко.

Жінка повідомила, що в одному з сіл України живе 9-річна Богдана, яка вже майже три роки доглядає за прикутою до ліжка мамою і бабусею після інсульту. Про неї волонтерці розповіла небайдужий соцпрацівник Зінаїда.

Дівчинка робить по господарству все: пере руками в крижаній воді, прибирає, готує їсти, доглядає за мамою, займається купівлею продуктів, годує кошенят і собаку.

Богдана ніколи не була за межами села і єдине місце, куди вона ходить — це школа.

"Дуже хоче піти в церкву, але не знає, де та церква в селі, по дорозі до школи чи магазину вона церкву не зустрічала. Тому вона молиться пошепки вдома, говорить молиться за всіх - маму, добрих людей і своїх кошенят" - додала Марта Левченко.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Марта не могла пройти повз проблеми дівчинки. Вона відвезла її в Чернівці, показала місто і зводила в піцерію.

"Дитина кричала, що сьогодні найкращий день в її житті, і що нічого прекраснішого в житті вона не бачила.⁣⁣⁣⁣" - поділилася Марта Левченко.

Жінка розповіла, що у мами дівчинки немає інвалідного крісла, тому вона 2,5 роки не виходить з дому. При цьому в самому будинку умови жахливі. У зв'язку з цим Марта вирішила допомогти родині дівчинки і звернулася до всіх небайдужих людей.

"Люди не повинні так жити! Ми можемо зробити житло Богдани та її мами доступним: зняти пороги, залити підлогу, поміняти двері, вибити цвіль зі стін, зробити душ, у який заїде коляска, і кухню, в яку зможе дістатися мама, туалет з поручнями, замість відра посеред кімнати. Потрібні також пральна машина, бойлер." - звернулася до людей Марта Левченко.

Також Марта висловила бажання зробити для Богдани її власну кімнату з ліжком, книжковою полицею і місцем для навчання.

За попередніми підрахунками, для допомоги сім'ї необхідно зібрати суму в розмірі 90 000 гривень, без урахування меблів та опалення. Жінка вірить, що спільними зусиллями люди зможуть допомогти маленькій дівчинці знайти повноцінне дитинство.

До повідомлення вона додала реквізити, за допомогою яких кожен бажаючий може перерахувати кошти на допомогу дівчинці і її сім'ї.

"Дуже прошу допомогти! Кожна копійка - це зміна їх життя! Без нашої допомоги їм не впоратися!⁣⁣" - закінчила повідомлення Марта Левченко.

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Повідомлення Марти Левчено, скріншот: Instagram maybutneua

Нагадаємо, рак з'їдає п'ятирічного українця, батьки просять допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", красуня-поліцейська відрізала розкішну косу заради хворої на рак принцеси

Також, "Знай.uа" писав, що трирічній українці потрібна допомога в боротьбі з раком.