На Івано-Франківщині розквітло лавандове поле. Про це розповіли у репортажі телеканалу "НТК".

Повідомляється, що в селі Коршів Коломийського району сімейна пара доглядає за полем лаванди, яке манить туристів з усієї України.

Власник поля Іван Коцаба розповів, що все почалося з 10 кущів лаванди англійської, які він з дружиною посадив на цьому полі кілька років тому. За цей час кількість кущів виросла до 7 тисяч.

Іван зізнався, що створити лавандове поле його підштовхнуло бажання робити лавандовий мед. Однак він не очікував, що це місце стане популярним у туристів.

"В цьому році люди почали масово сюди приїжджати, бо пішла чутка, що в цьому місці є лаванда. Приїжджають з дітьми, гуляють, дивляться, роблять фотосесії" - розповів Іван Коцаба.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дружина Івана Коцаби розповіла, що дуже любить ці квіти. Вперше вона побачила їх у Криму, де проходила практику в студентські роки.

Сімейство знає чи не кожен кущ на полі і уважно доглядає за квітами. При цьому, за словами Івана Коцаби, вони не використовують ніяких хімічних добрив чи пестицидів.

Крім лавандового меду сімейство планує виготовляти лавандову ефірну олію. За словами Івана, квіти лаванди мають цілющі властивості, тому даний продукт високо цінується.

Лаванда – рід рослин сімейства губоцвітих. Налічує близько 25-30 видів. Походження – з району Середземного моря. В Україні зростає як в дикому вигляді, так і вирощують як ефіроолійну рослину в Криму, зокрема на південному узбережжі. З квіток лаванди отримують цінну лавандове масло, яке використовується в парфумерії і медицині.

Нагадаємо, що під Дніпром старий з золотими руками перетворив смітник на "музей". Василь Рудоквас з села Райполе знайшов оригінальне застосування відходів, створюючи з них буквально твори мистецтва.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львівській області почали квітнути троянди. І особливо виграшно квіти виглядають після дощу.

Також,"Знай.uа" писав, що на Франківщині в Карпатах розквітли рідкісні і дуже красиві квіти.