На Прикарпатті пройшов потужний смерч. Про це розповів відомий фотограф з Франківська Павло Броварник, на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Фотограф розповів, що відпочивав із друзями в горах. Вони практично весь час сиділи в наметі, оскільки йшов сильний дощ. Як тільки опади припинилися, бажання Павла зробити гарний кадр взяло верх і він відразу ж пішов у гори, однак не вгадав з часом.

"Мене накрила наступна гроза. Бігти до намету не було сенсу, тому я побіг до найближчих скель. Знав, що там є печера, в якій можна буде перечекати." - написав Павло.

По дорозі в печеру, на відстані близько 2-х кілометрів від Павла з'явився смерч. Фотограф зробив кілька кадрів незвичайного явища і побіг далі. У цей момент з неба почав падати град, який зрадив йому мотивації швидше дістатися до укриття.

"Цей момент додав мені ще більшого прискорення і я з блискавичною швидкістю скочив у вузький прохід печери. І тут почалося мало не кінець світу. Град лупив по скелях, а після нього вступив ще і вітер з дощем. Коли ж це все нарешті закінчилося, я пішов далі на вечірню зйомку." - додав Павло Броварник.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Повідомлення Павла Пивовара, скріншот: Facebook

До повідомлення він також додав фотографію смерчу, яку зміг зробити в той день.

Смерч в Карпатах, фото: Facebook Павло Броварник

Крім цього, користувач соцмережі Facebook Олег Перепелюк додав відео зі смерчем на своїй сторінці. На ньому можна побачити, як великий вихор білого кольору неспішно кружляти над горами.

Geplaatst door Oleh Perepelyuk op Maandag 13 juli 2020

Нагадаємо, що днями з американського штату Міннесота прокотився потужний торнадо. Негода пошкодила ферми місцевих жителів. Одна людина загинула, двоє фермерів отримали травми.

Як повідомляв портал "Знай.иа" на знаменитому курорті Кирилівка, що розташовується в Запорізькій області, відпочиваючими було зафіксовано два смерчу одночасно. Дані кадри з'явилися в мережі і відразу ж наробили галасу.

Також, "Знай.иа" писав, що в Тернопільській області знову вирувала негода. Над селом Бобривныки пройшла гроза, яка за 20 хвилин забрала автомобіль і вбила собаку. . Місцеві жителі розповіли, що гриміти початок у першій половині дня, а потім небо закрили чорні хмари, з яких полився дощ.