На Івано-Франківщині ослаблення карантину неможливо через стрімке поширення COVID-19. Про це розповіли в Міністерстві охорони здоров'я.

Повідомляється, що показник динаміки захворювання COVID-19 не відповідає нормі в безлічі областей, серед яких є і Івано-Франківська.

На Франківщині динаміка приросту хворих коронавірусом перевищила допустимий показник в 10%. В даний момент цей показник становить 11,11%.

В області інфекція коронавірусу стрімко поширюється вже на протязі чотирьох днів і б'є всі рекорди по заражуваності населення.

Крім цього коронавірус поширюється по Львівській, Вінницькій, Волинській, закарпатській, Одеській і Харківській областях. Дані регіони також не відповідають допустимим показниками, тому ослаблення карантинних заходів на їх території не є можливим.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зазначити, що для пом'якшення умов карантинних обмежень області повинні відповідати чотирьом основним показниками:

1. Заповненість ліжок у лікарнях не повинна перевищувати 50%.

2. Відсоток виявлення нових випадків інфекції не повинен перевищувати 11%.

3. Динаміка приросту хворих не повинна перевищувати 10%.

4. У регіоні за добу повинні проводити 24 тестування на COVID-19 на 100 тисяч чоловік.

Динаміка захворювання COVID-19 в Україні, інфоргафіка: Міністерство охорони здоров'я

Нагадаємо, що не можна виключати, що в Україні карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 будуть продовжені до кінця року, незважаючи на обіцянки влади.Таку думку висловив політичний експерт Олег Петровець. Він зазначив, що владі України потрібно діяти виключно по ситуації, і не можна створювати паніку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві ресторанний комплекс Queen Kyiv знову порушив карантин, влаштувавши багатолюдну вечірку, яка тривала всю ніч. Захід проходив на баржі, де знаходилося більше ста осіб, які не дотримувалися дистанції і були без масок.

Також, "Знай.uа" писав, що згідно з даними Міністерства охорони здоров'я на ранок, 19 липня, в країні кількість заражених COVID-19 перевалила за 58 тисяч. Зафіксовано 8 нових летальних випадків та ще 355 пацієнтів змогли побороти захворювання. Також повідомляється, що всього за добу виявили понад 700 нових інфікованих.