Національна поліція посилює заходи безпеки в декількох регіонах України. Про це розповіли на сторінці поліції Івано-Франківської області в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що для забезпечення безпеки громадян України, керівництво Національної поліції прийняло рішення про посилення заходів щодо забезпечення публічної безпеки у дев'яти областях України.

Під посилення безпеки потрапляють області: Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька і Чернівецька.

"Заходи здійснюються з метою своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань щодо запобігання терористичним проявам." - сказано в повідомленні поліції.

Поліцейські перевіряють авто, фото: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для виконання завдань по забезпеченню безпеки в центральних частинах обласних центрів зазначених областей будуть розміщені наряди поліцейських. До них також приєднаються військовослужбовці Національної гвардії України.

"Правоохоронці патрулюють вулиці населених пунктів, територію автостанцій та залізничних вокзалів. Крім того, на в'їздах і виїздах з обласних центрів виставлені мобільні пости." - відзначили в поліції.

Поліцейські будуть здійснювати перевірку документів у підозрілих осіб, проведення огляду на наявність вибухонебезпечних пристроїв та перевірку транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками давно не використовуються.

Повідомлення Національної поліції, скріншот: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Нагадаємо, що Луцькому терористові, який взяв у заручники пасажирський автобус, буде оголошено про підозру і обрана міра запобіжного заходу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові офіцер військового Вузу вимагав хабар від курсанта за допомогу у працевлаштуванні в Збройних силах. У вівторок, 21 липня, його затримали біля навчального закладу під час отримання коштів.

Також, "Знай.uа" писав, що в Дніпрі помітили чоловіка, який під виглядом звичайного покупця перевіряє громадські місця на дотримання карантинних норм. Місцеві жителі вирішили не залишати це на самоплив і прославити "стукача".