На Франківщині зупинилося серце священика. Про це розповіли на порталі Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ.

Повідомляється, що 17 липня, на 54-му році життя і на 19-му році священного служіння помер священик Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ Володимир Палієнко.

Володимир народився 8 червня 1967 року в місті Рудки Самбірського району Львівської області. Він закінчив місцеву середню школу, після чого вступив у Львівське музичне училище. Після закінчення навчання був покликаний на військову службу в армії.

Рішення служити Богу він прийняв у 1997 році. Спершу Володимир вступив в Перемишльський Теологічний інститут, а після його закінчення перевівся на навчання в Івано-Франківський Катехитичний Духовний інститут (нині – Академія святого Іоанна Златоуста). У лютому 1999 року став членом Місійного Товариства святого Апостола Андрія.

Посвята в диякони пройшов 30 листопада 2001 року, а ієрейська – 1 грудня 2002 року з рук світлої пам'яті Владики Софрона Мудрого. Також Володимир проводив служіння для українців греко-католиків в Естонії та Іспанії. Останнім місцем служіння було село Лужки Долинського району.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

“Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин і Архієпархіальне управління висловлює щирі слова співчуття і підтримки родині покійного.” - сказано в повідомленні Івано-Франківської Архиєпархії.

Володимир Палієнко, фото: Портал Івано-Франківської Архиєпархії

Нагадаємо, раніше у Львові пішов з життя легендарний художник, його обожнював увесь світ - Галичина схилила голови

Як повідомляє портал "Знай.uа" у Львові поховають легендарного композитора Мирослава Скорика - маестро скрипка замовкла навіки

"Знай.uа" писав, що Україна втратила видатну артистку: більше 200 ролей і 70 років на сцені