Мешканці Франківщини, які постраждали від повені, е згодні з рішенням щодо компенсацій. Про це розповіли на порталі "Бліц-інфо".

Повідомляється, що 23 липня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації і очищення влади.

Під час засідання у Франківськ приїхали постраждалі у повені люди з Галича, які перекрили дорогу на знак протесту.

Мешканка Галича Ольга Головашкіна розповіла, що з допомогою перекриття дороги протестувальники хотіли привернути увагу представників влади до ситуації, яка склалася з виплатами компенсацій.

Жителі Галича перекрили дорогу, кадр з відео: Facebook Галицьке слово

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Справа в тому, що під час повені її будинок і будинки інших олюдей були пошкоджені. Однак, за її словами, комісія, яка займалася оцінкою збитку часто пропускала пошкоджені будинки, це пояснювали тим, що над будинками літає квадрокоптер і фіксує всі пошкодження.

"Особам, у будинках яких була вода повинні виділити 200 тисяч. Таких людей 129. Однак, у нас є близько 500 осіб, в яких вода була вище коліна і їхні будинки потребують капітального ремонту. Згідно з розпорядженням КМУ їм мають виділити по 500 тисяч, але цього не сталося. У нас також є люди, яких просто не включили в списки", - додала мешканка Галича.

Депутати вважають, що місцева влада перевищила свої повноваження. У зв'язку з цим, заступник голови комісії, свободівець Сергій Федорців запропонував людям звільнити дорогу, підготувати всі матеріали і приїхати на сесію обласної ради.

Geplaatst door Володимир Теслюк op Donderdag 23 juli 2020

Нагадаємо, що у Львові вандали труять дерева заради нової паркування.

Як повідомляв портал "Знай.uа" активісти перетворили нардепа Волошина в Шрека, в хід пішли кулаки.

Також, "Знай.uа" писав, що руйнівні повені українців залишили без даху над головою.