У Франківську нададуть допомогу постраждалим від домашнього насильства. Про це розповіли в репортажі каналу "Третя Студія".

Повідомляється, що в Івано-Франківську відкриють кімнату допомоги для жінок і дівчаток-підлітків, які постраждали від домашнього насильства.

Даний проект иницииорвали волонтерки громадської організації "Дом 48.24".

"Ми працюємо за програмою "community policing" з патрульної поліцією дуже давно. За цей час були створені мобільні екіпажі, які виїжджають на виклики про домашнє насильство і весь цей час ми говоримо про те, що така кімната потрібна", - розповіла волонтерка Наталія Вишневецька.

Наталія Вишневецька, кадр з репортажу Третя Студія

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вона підкреслила, що в умовах карантину жінки можуть довгий час знаходитися поряд з кривдником, тому актуальність даної кімнати лише зростає.

"Ми робимо пробний проект, який покаже, на скільки справді є потреба, яка повинна бути "потужність" цієї кімнати, що потрібно, які фахівці потрібні", - додала Наталія Вишневецький.

Жінки в кімнаті будуть знаходитися на тимчасовій основі, від доби до тижня, доки відповідні органи не вирішать питання з кривдником. За цей час їм нададуть психологічну підтримку.

Нагадаємо, що домашніх тиранів змусять заплатити десятки тисяч штрафу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" агресивні чернівчани підуть під суд за насильство в сім'ї.

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові рятують жертву домашнього насильства.