Маленька українка поколрила всі гірські вершини України. Про це розповіли у сюжеті каналу "Третя Студія".

Повідомляється, що юна франківчанка Емма з ранніх років захоплюється альпінізмом і в свої 6 років вона вже побувала на найбільших вершинах Карпат. Дівчинка кілька разів підкорила Синяк, Говерлу, Сивулю, Хом'як і Петрос.

Сукдячи з усього це захоплення дівчинка успадкувала від мами, української альпіністки Христини Мохнацької.

"Я дуже багато років ходжу в гори. Не тільки в Карпати, але в Грузії, Словаччини, Польщі, Болгарії, Греції. Зараз захопилася альпінізмом в Карпатах, тому що кордони закриті ." - розповіла Христина Мохнацька.

Христина Мохнацька, кадр з репортажу Третя Студія: YouTube

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вперше Емма піднялася в гори у віці двох років і відразу ж підкорила вершину в 2061 метр.

"Ми не думали, що вона зможе. Ми навіть брали на прокат спеціальний рюкзак, але вона самостійно подолала цей маршрут, ми їй не допомагали" - додала Христина Мохнацкая.

Дівчинка завжди здійснює підйоми самостійно, не відстає від групи туристів і завжди прагнути бути першою. До того ж їй дуже подобається вид з вершини і це є додатковою мотивацією для проходження маршруту.

Нагадаємо, що випускниця філологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка львів'янка Галина Богданівна Божик передала у фонди Музею народної архітектури 100-літні автентичні вишиванки, обруси і рушники.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Тернопільщині з'явився мільйонер. Як з'ясувалося, житель міста Теребовля виграв 1 мільйон гривень у відомій лотереї "Лото-Забава".

Також, "Знай.uа" писав, що стало відомо про те, що однорічний малюк з Києва зумів стати рекордсменом України.