Франківчанина затримали за спробу відкупиться від служби в армії. Про це розповіли на сторінці поліції Івано-Франківської області в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 9 липня правоохоронці затримали 28-річного жителя Івано-Франківська, який намагався дати хабар військовому комісару в розмірі 800 євро.

Чоловік хотів, щоб за цю суму військовий комісар допоміг йому уникнути проходження медичної комісії та навчальних зборів.

"Останнього поліцейські затримали в службовому кабінеті чиновника відразу після передачі 800 євро. Кошти вилучені." - сказано в повідомленні поліції.

Затримання чоловіка на хабарі, фото: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Франківчанина було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

В даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно чоловіка. За вище вказані дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна.

Повідомлення поліції Івано-Франківської області, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що буквально за шість місяців в Україні було зареєстровано більше 2 тисяч випадків корупції. Як виявилося, реєстр корупціонерів найчастіше поповнювався іменами співробітників Нацполиції і кримінально-виконавчої служби.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові офіцер військового ВУЗу вимагав хабар від курсанта за допомогу у працевлаштуванні в Збройних силах.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві затримали співробітника Служби безпеки України, який займався протиправною діяльністю. В одному з епізодів він зажадав від "жриці кохання" одноразовий хабар у розмірі п'яти тисяч гривень за те, що він не буде повідомляти про її діяльність колегам.