В Івано-Франківську затопило дитячу поліклініку. Про це розповіли в репортажі на порталі "Суспільне".

Повідомляється, що 27 липня у Франківську пройшов досить сильний дощ, який затопив безліч житлових будинків і вулиць. Винятком не стала і дитяча поліклініка №6, яка знаходиться по вулиці Молодіжна 50.

Медики самостійно забирали воду з приміщення, виносили меблі і намагалися врятувати техніку. Аварійна служба прибула лише через півтори години. У даний момент поліклініка підраховує збитки.

"Паркет, звичайно, знизу у нас пошкоджений настільки, що лінолеум весь зморщений. І вода ще приступає з тієї сторони нашого приміщення. Столи всі понабухали, вони були абсолютно нові. Ми не знаємо, що нас чекає далі. Пеленальний столик, на якому оглядають дітей до року, також пошкоджено. І сьогодні вже не працює комп'ютер" - розповіла голова педіатричного відділення Наталія Чугур.

Затоплена поліклініка, кадр з відео Ірини Довганової: YouTube Суспільне

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Капітальний ремонт з заміною меблів і каналізації в поліклініці зробили два роки тому. Однак це не допомогло і медзаклад вже не раз заливало водою.

"Трубу вирвало, і на діаметр труби просто йшов фонтан, - все заливало. Йшла брудна вода… І ми хочемо, щоб нам хтось допоміг з цією проблемою. Або труби треба поміняти, або дощову каналізацію. Ми - медики, але ще стаємо сантехніками" - додала Наталія Чугур.

Ремонт в поліклініці робили на замовлення департаменту охорони здоров'я Івано-Франківська. Однак глава департаменту Марія Бойко відмовилась коментувати дану ситуацію і заявила, що вона не компетентна в даному питанні.

Представник КП "Івано-Франківськводотехпром", фахівець зі зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Володимир Шпег заявив, що провини водоканалу в інциденті немає, оскільки підприємство не відповідає за водовідведення та ремонт всередині приміщення.

"В зв'язку з тим, що інтенсивні опади, і вода швидко стікала з даху, напевно, мала система дощової каналізації, яка в них бере таку кількість дощу, вона просто почала протікати на швах" - додав Володимир Шпег.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків не залишився осторонь і підняв питання про затоплення поліклініки під час оперативної наради 28 липня. Він звинуватив у неякісному ремонті свого заступника Миколу Вітенка, представників управління капітального будівництва та представників водоканалу.

"Тому, хто підписав технагляд – догану відразу. А можна і звільнити. Мені прізвище того, хто підписав там роботу. Даємо вам тиждень часу, щоб там не топило. Не знаю, розбивайте той ремонт, що переробляв Микола Іванович. Тиждень часу - щоб там зробити роботу, щоб не текло. І за свої гроші відновити", - сказав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що Закарпаття корчиться від диявольського потопу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Кирилівку затопило, туристи наплювали на море і "пірнають" у калюжі.

Також, "Знай.uа" писав, що після паводків в Чернівецькій області стався землетрус.