В Івано-Франківській центральній клінічній лікарні будуть проводити операції з трансплантації органів. Про це розповіли на порталі "Типовий Франківськ".

Повідомляється, що в Кабінеті Міністрів України визначили учасників пілотного проекту щодо зміни фінансування лікування з використанням трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

У списки учасників цього проекту також увійшла Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради.

Згідно даного проекту його учасники можуть здійснювати закупівлі органів у закладів охорони здоров'я на підставі договорів про медичне обслуговування населення, укладених з метою оплати донорського етапу послуг з трансплантації органів від донора-трупа за тарифом, який встановили в Кабінеті міністрів.

Донорський етап — заходи, які спрямовані на отримання та надання донорського органа або іншого анатомічного матеріалу з метою його трансплантації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім цього, учасники проекту можуть здійснювати закупівлю гемопоетичних стовбурових клітин, робіт і послуг, які пов'язані з їх пошуком і отриманням як в Україні, так і за кордоном.

До закупівлі таких гемопоетичних стовбурових клітин, робіт і послуг, що пов'язані з їх придбанням, застосовується пункт 21 частини п'ятої статті 3 Закону України “Про публичі закупівлі”.

Нагадаємо, що у Тернополі слуга народу намагався віджати лікарню за копійки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові маршрутник відвіз у лікарню жінку, якій стало зле в дорозі.

Також, "Знай.uа" писав, що під Дніпром горе-мати поселила дитину на смітнику.