Безліч випускників Івано-Франківського медичного інституту вирішили стати військовими медиками. Про це розповіли на сторінці Івано-Франківського обласного військового комісаріату.

Завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини ІФНМУ доцент, полковник медичної служби запасу Любомир Паращук повідомив, що в цьому році кількість випускників, які вирішили продовжити навчання і стати військовими медиками зросла в два рази.

Читайте Знай в Google News!

У цьому році кількість офіцерів запасу медичної служби, які випустилися з ІФНМУ становить 73 людини. Їх підготовка проходила 2 роки на базі кафедри медицини катастроф і військової медицини. У той час, як навчання в університеті зайняло цілих 6 років.

Далі випускники ІФНМУ, які хочуть стати військовими медиками, навчатимуться в Українській військово-медичній академії в Києві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами Любомира Паращука, навчання в академії має різні терміни, які залежать про спеціальності. Однак в цілому, це 2 - 3 роки.

"Наприклад, лікар загальної практики та сімейної медицини вчиться 3 роки, анестезіології та реаніматології - 2 роки, терапії, епідеміології - 2 роки. Тобто орієнтовно навчання в Києві буде ще 2-3 роки." - додав Любомир Паращук.

Паращук Любомир: «Цього року більш ніж вдвічі зросла кількість випускників Івано-Франківського національного медичного...

Geplaatst door Івано-Франківський обласний військовий комісаріат op Maandag 3 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівський священик зняв рясу заради форми і став десантником.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 30-річна військова пройшла пекло Донбасу і злягла з склерозом.

Також, "Знай.ua" писав, що весняний призов-2020 завершено.