В Україні не закриватимуть церкви на час карантину. Про це під час брифінгу у Львові заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Перш за все Степанов спростував чутки про те, що богослужіння є одним з факторів збільшення кількості заражених коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

Після цього він додав, що під час карантину церкви працюватимуть у звичайному режимі. При цьому вони все ж будуть дотримуватися всіх встановлених правил безпеки. Також Степанов заявив, що ніколи не звинувачував церкви в поширенні COVID-19.

"Я сам зокрема є людиною, яка ходить до церкви, і теж іноді спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановлені. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити" - підкреслив Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На заяву Максима Степанова відреагували у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій.

"Від початку карантину в Україні Церква та релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності" - заявили представники церкви.

богослужіння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Рівненщині парафіяни кинулися в річку заради Бога, наплювавши на китайський вірус.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті гаряча парочка зробила "це" під церквою.

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині легендарна Церква Св.Юра повстане з попелу.