Якими б не були обставини, кожен з'явився на світ завдяки двом людям -

батькам. Тому дуже важливо віддати їм повагу і вшанувати їх душі після смерті.

Батьки бувають різні, хтось розходиться, хтось залишає своїх дітей, а хтось будує міцну сім'ю.

Читайте Знай в Google News!

Ніхто не знає, що змушує батьків робити ті чи інші вчинки. Однак завдання кожного віруючого вміти розуміти, прощати, а також віддати повагу і повагу батькам за життя і після смерті, адже саме ці люди подарували йому життя.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В юності багатьом здається, що батьки їх не розуміють. Однак з віком людина стає мудрішою і усвідомлює, на скільки вони були праві і хотіли лише добра. Практично в житті кожного приходить момент, коли необхідно отримати мудру батьківську пораду, але їх поруч вже немає.

Щоб приховати почуття провини і сказати недомовлене, багато людей влаштовують батькам пишні похорони після їх відходу, проводять багато часу на кладовищі і встановлюють дорогі пам'ятники на могилах.

Однак душам все це не потрібно, адже вони відійшли від матеріального світу. Набагато важливіше пам'ятати про них, роздавати милостиню і провести поминання, адже не дарма кажуть, що людина жива, доки про неї пам'ятають.

Пам'ятати про батьків і віддати повагу їх пішли душам допоможе молитва про покійних батьків.

Свічка в церкві, кадр з відео: YouTube

Серед безлічі справ і важких буднів постарайтеся знайти кілька хвилин в день на прочитання цих рядків:

Молитва про покійних батьків

"Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних притулок і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе аз, сірий, стеня і плачу, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердий Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з народили і виховали (народила і виховала) ма батьком моїм (матерію моєю), (ім'я) (або: з народили і виховали ма батьками моїми, імена їх), душу ж його (або: ея, або: їх), яко війдійшовшу (або: відійшовші) до Тебе з істинною вірою в тебе і з твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отят (або: отъята, або: отъяты) бисть у мене, і прошу тебе, не відверни точію від нього (або: від неї, або: від них) милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти Суддя світу цього, гріхи і нечестя отців наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків.

З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійного незабутнього (покійну незабутню) для мене раба Твого (рабу Твою), батька мого (матір мою) (ім'я), але відпусти йому (їй) вся гріхи його (ея) вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена їм (нею) в Житії його (ея) зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його (ю) і вічні муки визволи.

Ти, милосердий Отче батьків і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не преставати памятовати про покійного батька мого (покійної матері моєї) в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши його (ю) в місці світлому, в місці прохолодне і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіжі всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостиве Господи! Прийми днесь про раба твого (твоєї) (ім'я) теплу молитву мою цю і віддай йому (їй) відплатою твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі і християнському благочесті, яко навчив (навчила) ма найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і хворобах і зберігати заповіді Твоя; за благопопеченіе його (ея) про моє духовному успіху, за теплі пріносімія їм (нею) про мене моління перед тобою і за всі дари, їм (нею) випрошені мені від тебе, віддай йому (їй) своєю милістю, своїми небесними благами і радощами у вічному царстві твоєму.

Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Різдво Миколи Чудотворця 11 серпня: що потрібно зробити, а що не можна

Як повідомляв портал "Знай.uа", особлива молитва матері за сина: випросіть у Господа щасливу долю дитині

Також, "Знай.uа" писав, коли будуть медовий, яблучний і Горіховий Спаси