Річки Прикарпаття поповнилися новою рибою. Про це розповіли на сторінці Державного агентства рибного господарства у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 11 серпня в річки Прикарпаття були випущені 82 тисячі примірників мальків форелі. Так, новими "мешканцями" поповнилися річки Бистриця Солотвинська, Бистриця Надвірнянська та річка Прут.

Вага одного екземпляра малька склала 3,15 грама. Таким чином, загальна вага випущеної в річку риби дорівнює 260 кілограмам.

Риби були вирощені державним підприємством "Рибоводний форелевий завод "Лопушно"".

Мальки, фото: Facebook Держрибагентство України

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Переміщення риб у водойми здійснювалося відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України "Проведення заходів зі штучного відтворення аборигенних представників у річкових басейнах Дунаю та Дністра на період 2019-2021 рр."

Процес випуску мальків контролювали співробітники Івано-Франківського рибоохоронного патруля. Також у заході брали участь співробітники Державної екологічної інспекції Карпатського округу та представники органів місцевої влади.

випуск мальків у річку, фото: Facebook Держрибагентство України

"Специфіка зариблення фореллю - це кропіткий процес, який відбувається в кілька етапів. Для забезпечення більш високих шансів на виживання мальків, вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ландшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів", - зазначив тимчасово виконуючий обов'язки голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

повідомлення Державного агентства рибного господарства, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що під Тернополем діти прибрали гори сміття після дорослих відпочиваючих.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Запоріжжя повернулися унікальні рожеві Птахи.

Також, "Знай.uа" писав, що у річці на Закарпатті "розвелися" брудні памперси замість риби.