У Рівному після операції загинула жінка, чоловік звинувачує у всьому лікарів. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Повідомляється, що у Рівному 39-річній Наталії зробили планову операцію. За словами медиків, її аналізи були в нормі і оперативне втручання пройшло добре. Однак, через кілька годин жінка написала повідомлення мамі, що їй стало погано.

"20 годин 53 хвилини вона пише смску: "Мене починає душити". Я їй відписую, що "доця покажи цю смску лікарям". Вони прийшли і сказали, у всіх так буває і пішли " - розповіла мама загиблої.

Мама загиблої, кадр з репортажу ТСН: YouTube

За словами родичів, стан жінки поступово погіршувався. Через годину сусіди по палаті почали кликати медперсонал на допомогу. На крики прибігли тільки медсестри, які спробували надати допомогу і викликали лікаря.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

Сусідки по палаті розповіли, що після численних викликів прийшла дівчина-інтерн з реанімації, яка нічого не робила. Пізніше, спокійною ходою, в палату прийшов лікар і інтубував Наталію.

Виявилося у жінки сталася зупинка серця і клінічна смерть. Після цього вона впала в кому і через 13 днів, так і приходячи до тями, померла.

Чоловік загиблої Сергій впевнений, що якби лікар вчасно прийшов і допоміг Наталії, то вона залишилася б жива.

"Я звинувачую у всьому реанімацію. Ми хочемо покарання лікаря, всіх причетних до цього випадку, щоб не було іншого такого ще раз" — сказав Сергій.

Головний лікар Рівненської обласної лікарні Віктор Ткач заявив, що якщо дійсно є вина лікарів, то звичайно їх покарають по всій строгості. У лікарні вже створили комісію, яка має проаналізувати дії медиків. Сам лікар з реанімації зараз перебуває у відпустці. На питання, чому прийшов пізно, адміністрації пояснив, що нібито займався іншим пацієнтом в іншому корпусі.

Поліцейські вже почали розслідування за фактом невиконання медиками покладених обов'язків.

"Проведена первинна судмедекспертиза, встановлена причина смерті. Вона полягає в набряку головного мозку, наслідки пережитої клінічної смерті та інших похідних наслідків", - повідомив заступник керівника Нацполіції Рівненщини Олександр Панасюк.

Олександр Панасюк, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Попереду ще комісійна судмедекспертиза. Якщо провина медиків буде доведена, то їм загрожує мінімум 5 років позбавлення волі.

Після смерті у жінки залишилося двоє дітей 8 і 14 років, які важко сприйняли подію. Їм знадобилася допомога психологів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині лікар-акушер піде під суд за недбалість

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Дніпром недоношений малюк помер на грудях у мами, батьки звинувачують медиків

Також, "Знай.uа" писав, що харків'янин осліп з вини лікаря