Заборгованість франківчан за послуги постачання води зросла на 12 мільйонів за час карантину. Про це розповів прес-секретар підприємства Володимир Шпег в інтерв'ю для видання "Суспільне".

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на сьогоднішній загальна сума заборгованості франківчан перед КП "Івано-Франківськводотехпром" становить близько 60 мільйонів гривень.

"На сьогодні заборгованість перед підприємством становить 59 322 522 гривень. Серед них-заборгованість бюджетних установ - 100 тисяч гривень, від населення з ОСББ, ЖБК та ЖЕО - приблизно 915 тисяч гривень. Населення, яке перебуває з водоканалом на прямих розрахунках, заборгувало 34 мільйони 891 тисячу 671 гривню" - сказав Володимир Шпег.

Він додав, що найбільшим боржником є КП "Івано-Франківськтеплоенерго". За словами Шпега, борг підприємства становить 15 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У водоканалі не планують залишати цю ситуацію просто так і після закінчення карантину готові відключити поставку води всім боржникам.

"Після закінчення карантину ми будемо вживати більш радикальні методи і повністю припиняти надання безкоштовної послуги з водопостачання та водовідведення. Це стосується і жителів, і підприємств. Будемо діяти спочатку судовими рішеннями. Якщо це не допоможе, будемо перекривати стояк на будинок" - додав Володимир Шпег.

Також він підкреслив, що після закінчення карантину КП "Івано-Франківськводотехпром" перейде на нові договірні відносини зі споживачами. Згідно з новими правилами, всі споживачі, які знаходяться в на прямих розрахунках з підприємством повинні скласти договорами на отримання послуг.

Також в договорі передбачена абонплата за використання послуг постачання води. На сьогоднішній день розмір плати становить 22 гривні 56 копійок для тих, у кого встановлений один лічильник холодної води. Для тих, у кого стоять два лічильники сума абонплати становить 26 гривень 81 копійку. Якщо у жителів немає лічильника - 14 гривень 17 копійок.

Івано-франківськводотехпром, кадр з репортажу Супільне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що плани "Слуг народу" позбавити українців субсидій рознесли на тріски

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Кличка розповіли, що буде з комуналкою до кінця року

Також, "Знай.uа" писав, що українці отримають електрику за новими стандартами