Прикарпатця намагалися завербувати спецслужби Росії. Про це розповіли на сторінці СБУ в Івано-Франківській області у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що контррозвідники управління СБУ в Івано-Франківській області викрили спробу спецслужб РФ залучити громадянина України до збору розвідданих.

Читайте Знай в Google News!

Було встановлено, що прикарпатець працював в Росії, в Амурській області, в структурі, яка займалася експортно-імпортними операціями товарів подвійного призначення.

Під час перебування на території РФ чоловіка намагалися завербувати російські спецслужби, щоб він дістав інформацію, яка може нашкодити безпеці України. Зокрема їх цікавили дані про розвиток військової інфраструктури та міжнародне співробітництво в оборонній сфері, а також інформація про нові політичні партії та громадські організації.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після прибуття в Україну чоловік самостійно звернувся в СБУ і надав співробітникам спецслужб всю інформацію про вимоги російських агентів.

українець, якого намагалися завербувати в РФ, фото СБУ: Facebook

У зв'язку з цим в СБУ нагадують, що співпраця з іноземними спецслужбами є державною зрадою і несе за собою кримінальну відповідальність. Даний злочин карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Якщо громадянин України не став вчиняти дії проти країни і добровільно розповів про спробу вербування, то він звільняється від відповідальності.

повідомлення СБУ, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що ФСБ затримали моряка Чорноморського флоту

Як повідомляв портал "Знай.uа", відбулося засідання по Донбасу

Також, "Знай.uа" писав, що Лукашенко засікли на шляху до Путіна