Пасіку прикарпатця тероризує ведмідь. Про це розповіли в сюжеті "WWF-Україна".

Повідомляється, що поблизу села Микулин, високо в горах, в урочищі Никувата, розмістив вулики пасічник Михайло Томашевський. Два роки тому, на його пасіку став приходити ведмідь, який почав руйнувати вулики. Однак господар не образився на тварину і знайшов мирний спосіб захистити пасіку і не нашкодити ведмедю.

Читайте Знай в Google News!

"Мені подзвонили: виходь наверх, тому що у тебе пасіка розбита. Три вулика вже лежать і рамки поруч. Я все зібрав. Почав класти лампочки, які світяться вночі. Але ведмідь швидко звик до цього і знову по одному вулику став у мене брати" - розповів Михайло.

Пасічник Михайло, кадр із сюжету WWF-Україна: Facebook

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після цього чоловік скористався охоронною системою "Пастух", яка представляє з себе огорожу з електричною напругою. Вона змогла відлякати ведмедя не нашкодивши йому. Однак клишоногий продовжує приходити на пасіку і залишає навколо неї сліди, але до вуликів тепер не підходить.

Пасічник Михайло, кадр із сюжету WWF-Україна: Facebook

У Карпатах за рік трапляється близько 10 нападів ведмедів на Пасіки, збитки від яких бджолярі оцінюють у десятки тисяч гривень. Однак Михайло не тримає зла на тварину. Навпаки, пасічник дуже радіє, що в Карпатах ще є ведмеді.

"Ведмідь повинен бути в наших горах і його потрібно зберегти" - додав Михайло.

Карпатський пасічник і ведмеді. Історії співжиття

Сьогодні в Україні День пасічника — професійне свято бджолярів 🐝 І найекстремальніше у нашій країні живеться карпатським пасічникам. Михайло Томашевський тримає вулики високо у горах в урочищі Никовата біля села Микуличин (Івано-Франківська область). Два роки тому на його пасіку почав приходити ведмідь і чинити шкоду 🐻 Останнього разу тварина знищила чимало майна та бджіл. Утім, господар не затаїв образи на тварину, а він знайшов мирний спосіб захистити пасіку і не нашкодити тварині. “Ведмідь повинен бути в наших горах і його треба зберегти. Він є цар звірів! З різних країн приїжджає багато туристів і бачать сліди ведмедя. Бачать його в природі і гордяться, що є Карпати”, — пояснює пасічник. Співжиття можливе! 🐾👣 🔸 Цей відеоролик знято в рамках проєкту “Співжиття заради збереження” за фінансової підтримки Європейського союзу та WWF Польща. 🔸 День пасічника України - професійне свято, яке відзначають з 1997 року Це ремесло у нас є настільки популярним і розвиненим, що Україна входить до десятки найкрупніших виробників меду у світі. #COCO #Coexistence_for_Conservation #coexistence_is_possible

Geplaatst door WWF-Україна op Dinsdag 18 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Тернопільщині невідомий спалив бджіл уві сні, вулики в попіл

Як повідомляв портал "Знай.uа", Харківщина ризикує залишитися без бджіл і меду

Також, "Знай.uа" писав, що пасічник з Хмельницького начепив на бджіл "білі халати", лікують не гірше медиків